Anasayfa / Sektörel / Duyurular / / İtalya'da Bulunan TIR Şoförlerinin Durumu ve
Alınması Gereken Önlemler

İtalya'da Bulunan TIR Şoförlerinin Durumu ve
Alınması Gereken Önlemler

Sayı: 2020/xxx
Tarih: 24.03.2020
Sayın Üyemiz,

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Uluslararası İş Birlikleri ve Ulaşım Politikaları Dairesi Başkanlığı tarafından İtalya'da uygulanan karantina ve alınan diğer tedbirler hakkında bir duyuru yapılmıştır.

Yapılan duyuruda İtalya Hükümeti tarafından ülke çapında uygulanan karantina ve alınan diğer tedbirlerin yanı sıra İtalya'dan çıkışlara ilişkin muhtelif kısıtlamalar sebebiyle başta Trieste ve Ancona olmak üzere İtalya'daki limanları kullanan lojistik şirketlerimize bağlı TIR şoförlerinin çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldıklarına ilişkin bildirimlerin Başkonsolosluğa intikal ettiği, bu doğrultuda Başkonsolosluk tarafından İtalya limanlarında bulunan şoförlerin şirketleriyle, Başkonsoloslukla ve gerektiğinde Trieste Fahri Başkonsolosluğu ile irtibat halinde kalmaları gerektiği belirtilmiştir.

Türkiye'ye dönüş imkanı garantiye alınmayan ve kendisini salgından koruyabilecek asgari ekipmanı bulunmayan şoförlerin ve diğer şirket çalışanlarının, mevcut karantina sonlanana kadar İtalya'ya gönderilmelerinden imtina edilmesi hususunda lojistik şirketlerine telkinde bulunulmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir.

Duyuruda ayrıca İtalya'da koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını önleme çalışmaları kapsamında ülkeye girişlere ilişkin olarak 17 Mart 2020 tarihinde bir Kararname yayınlandığı belirtilmiş olup özet bir şekilde içeriğine yer verilmiştir.

Söz konusu duyuruyu ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr